Helmikuun sähkömarkkinakatsaus

Kirjoitettu 27.02.2019
sähkömarkkinakatsaus

Julkaisemme kuukausikatsauksemme sähkömarkkinoiden toiminnasta ja tulevaisuuden näkymistä täällä blogissamme.

Lauha helmikuu laskee sähkönhintaa

Tammikuun markkinakatsauksessa kaivattu poikkeuksellisen lauha sää käänsi sähkönhinnat laskuun niin SPOT- kuin johdannaishintojenkin osalta. Hinnoissa on kuitenkin nousupainetta kautta linjan ja helmikuun sään kääntyessä tavanomaisempaan eli kylmempään suuntaan tulevat todennäköisesti myös hinnat kääntymään nousuun.

Tammikuussa satoi normaalia vähemmän ja vaikka helmikuussa tilanne on nyt korjaantunut, ovat vesi- ja lumivarastot edelleen varsin heikolla tasolla. Kuluvan vuoden hintaennusteissa näkyy huoli ennen kaikkea siitä, että lumitilanne ei ole tammi- ja helmikuulle tavalliseen tapaan juurikaan parantunut Norjan ja Ruotsin vuoristoissa.

Käytännössä lumettomuus tarkoittaa sitä, että kuivan ja lämpimän kesän aikana lumivarastojen sulamisvedet eivät riitä vesivoimantuotannolle ja hinta pysyy korkealla tasolla läpi kesän. Tämä uhkakuva näkyy erityisesti seuraavan kahden kvartaalin hintakehityksessä. Polttoaineiden sekä päästöoikeuden hintojen pysyminen samalla tasolla kääntää katseita entistä enemmän lumisateiden suuntaan.

Kokonaisuudessaan pääset lataamaan kuukausikatsauksen täältä.

Priima-sähkösopimus – uudenlainen pörssisähkösopimus

Tuoteuutuus Priima-sähkösopimus yhdistää eri sähkösopimustyyppien parhaat palat ja mahdollistaa sähkönhankinnan suuryritysten tapaan myös tavallisille kuluttajille. Osta sähkösi edullisesti SPOT-hinnoiteltuna tai kiinnitä maksuttomilla hintakiinnityksillä sähkönhintasi vaikka talvikuukausien ajaksi. Nyt kaupantekijäisinä Mokkamestareiden erikoiskahvia suoraan kotiin toimitettuna!

Sähkökauppias
EleHefe

Energiakauppa.fi:n Sähkökauppias kertoo parhaat vinkit sähkösopimusasioissa, vääntää energia-asioiden kiemurat suoriksi ja selkokielelle sekä raportoi tyytyväisten sähköasiakkaiden kuulumisia.
Jaa sosiaalisessa mediassa

Seuraa meitä somessa: