Huimaako tuulipuistonvartijaa – tuulipuiston keväthuollot

Kirjoitettu 25.04.2017
Kaksi miestä tuulivoimalan sisällä

Kuivaniemen tuulipuistossa on ollut vilkasta parin viikon ajan, sillä aloitimme puolivuotishuollot maaliskuun loppupuolella. Aloitimme tuulimyllyjen huollot saaren laitoksista. Saareen huoltomiehet kulkivat moottorikelkalla ja Nuppu sekä minä kävelimme perässä. Nyt oli erityisen hyvä liikkua jäällä, koska jään päälle on muodostunut kova lumikerros. Ei upottanut yhtään, ei minun saappaitani eikä Nupun tassuja.

Huhtikuun alussa siirryimme mantereen puolelle tuulivoimaloiden huoltohommiin ja tällä hetkellä huoltamatta enää kaksi laitosta.
Huoltomiehet ovat tuttuja JBE Servicen asentajia, joilla homma hoituu erityisen sujuvasti. Tuulivoimalan huollossa mm. rasvataan laakerit, tarkistetaan pulttien momentit, testataan turvalaitteet sekä tikkaat, otetaan vaihteistosta öljynäytteet ja säädetään jarrut. Yhden tuulivoimalan huoltamiseen kuluu työparilta kaksi työpäivää ja joskus enemmänkin, jos havaitaan poikkeamia.

tuulipuiston huoltotyöt

Nuppu suorittaa innolla tuulipuiston vahtikoiran tehtäviä meidän huoltaessa myllyjä. Nupun huoltohommiin kuuluu saaren läpikotainen tarkistus sekä jäniksen jälkien nuuskinta. Ja vaikka Nuppu on vielä nuori, se on jo tottunut odottamaan siivosti toimistossa, kun muu osa huoltotiimistä on ylhäällä konehuoneessa töissä.

Huoltoa ajatellen keliolosuhteet olleet pääosin loistavat. Ainoastaan muutamana päivänä on tuulennopeus noussut liian kovaksi (yli 15m/s), jolloin ei työturvallisuussyistä voida työskennellä konehuoneessa. Liian tuulisena päivänä voidaan onneksi tehdä tornin alakerrassa huoltohommia.

Tutustu Leppäkosken Energian sähkön alkuperäjakaumaan!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Seuraa meitä somessa: