Joulukuun sähkömarkkinakatsaus

Kirjoitettu 14.12.2018
sähkömarkkinakatsaus

Julkaisemme kuukausikatsauksemme sähkömarkkinoiden toiminnasta ja tulevaisuuden näkymistä täällä blogissamme.

Sään poutaantuminen käänsi hinnat jälleen nousuun

Pohjoismaissa normaalia reilusti vähäisemmät sateet käänsivät sähkönhinnat jälleen nousuun. Ydinvoimaloiden vuosihuollot on saatu tehtyä, mutta se ei tällä hetkellä juuri auta Suomen SPOT-hintatasoa, jota heiluttelee entisestään vaihtelevan sään mukana heiluva tuulituotanto. SPOT:n vuorokausikeskihinnat vaihtelivat viime kuussa 40 – 74 €/MWh välillä, mutta tuntitason vaihtelut olivat vielä huomattavasti tätä rajumpia. Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden hintataso on edelleen noin 13 €/ MWh korkeammalla tasolla.

Polttoaineista hiilen hinta näyttää katkaisseen laskukierteensä ja kääntyneen nousuun, mikä vääjäämättä aiheuttaa nousupainetta myös sähkönhintaan. Öljyn hinta sen sijaan jatkaa laskuaan ja tämä alkaa näkyä myös huoltoasemilla. Päästöoikeuksien hinta on 15 € / t notkahduksen jälkeen palannut 20 €/ t -tasolle.

Kokonaisuudessaan pääset lataamaan kuukausikatsauksen täältä.

Priima-sähkösopimus  – uudenlainen pörssisähkösopimus

Tuoteuutuus Priima-sähkösopimus yhdistää eri sähkösopimustyyppien parhaat palat ja mahdollistaa sähkönhankinnan suuryritysten tapaan myös tavallisille kuluttajille. Osta sähkösi edullisesti SPOT-hinnoiteltuna tai kiinnitä maksuttomilla hintakiinnityksillä sähkönhintasi vaikka talvikuukausien ajaksi.

Sähkökauppias
EleHefe

Energiakauppa.fi:n Sähkökauppias kertoo parhaat vinkit sähkösopimusasioissa, vääntää energia-asioiden kiemurat suoriksi ja selkokielelle sekä raportoi tyytyväisten sähköasiakkaiden kuulumisia.
Jaa sosiaalisessa mediassa

Seuraa meitä somessa: