Maaliskuun sähkömarkkinakatsaus

Kirjoitettu 20.03.2019
sähkömarkkinakatsaus

Julkaisemme kerran kuussa blogissamme sähkömarkkinakatsauksen, jossa käymme läpi sähkömarkkinoiden tilannetta ja hintaan vaikuttavia tekijöitä.

Helmikuussa sähkönhintoihin korjausliike

Helmikuussa sähkönhinnat jatkoivat laskuaan lähinnä sateisesta ja lauhasta säästä sekä päästöoikeuksien hinnanlaskusta johtuen. Kuun loppupuolella säätila oli vuodenaikaan nähden tyypillisempi ja päästöoikeuksien hinnat kääntyivät nousuun, mikä vaikutti myös sähkönhintaan nostavasti. Hinnannousun taustalla oli osittain myös vuodenvaihteesta asti jatkuneen hinnanlaskun mukanaan tuoma luonnollinen korjausliike.

Maaliskuun alkupuolella hinnat lähtivät uudelleen laskuun ja ovat nyt tätä kirjoitettaessa lähestymässä helmikuun alhaisimpien hintojen tasoa. Sähkön markkinahinnat korreloivat tällä hetkellä voimakkaasti päästöoikeuksien sekä kivihiilen hintakehityksen kanssa. Vesitilanteen parantuminen vaikuttaa lähinnä rajoittavasti hintojen nousua vastaan. Fundamenttien kautta tarkasteltuna kuluvan vuoden hinnoissa on edelleen nousupainetta.

Sähkömarkkinakatsauksen pääset lukemaan kokonaisuudessaan tämän linkin kautta.

Priima-sähkösopimuksen kylkiäisenä nyt erikoiskahvia, lue lisää!

Sähkökauppias
EleHefe

Energiakauppa.fi:n Sähkökauppias kertoo parhaat vinkit sähkösopimusasioissa, vääntää energia-asioiden kiemurat suoriksi ja selkokielelle sekä raportoi tyytyväisten sähköasiakkaiden kuulumisia.
Jaa sosiaalisessa mediassa

Katso myös

Seuraa meitä somessa: