Marraskuun sähkömarkkinakatsaus

Kirjoitettu 13.11.2018
sähkömarkkinakatsaus

Julkaisemme kuukausikatsauksemme sähkömarkkinoiden toiminnasta ja tulevaisuuden näkymistä täällä blogissamme.

Maailmantalouden epävarmuus näkyy myös sähkönhinnoissa

Kuten aiemmin ennakoitiin, tapahtui sähkönhinnoissa selkeä rauhoittuminen lokakuun aikana. Lauha ja sateinen sää ovat rajoittaneet hintojen nousupainetta, kun vesivarastojen tilanne on palautunut lähes kriittiseltä tasolta lähemmäksi normaalia tasoa. Hinnat toki ovat edellisvuoteen verrattuna korkeammalla, mutta markkinoiden pahimmat pelot ovat toistaiseksi helpottaneet. Polttoaineiden hinnat ovat maailmantalouden epävarmuuden mukana kääntyneet laskusuuntaan ja erityisesti päästöoikeuden hinnassa on tapahtunut rajuja muutoksia jopa päivätasolla.

Nyt kannattaa kiinnittää huomiota sähkömarkkinakatsauksen toisen ja kolmannen sivun kuvaajiin erityisesti syyskuun osalta. Kuvaaja 6 konkretisoi hyvin, miten miten päästöoikeuksien (EUADEC-18) hinta sekä Norjan ja Ruotsin vesivarastotilanteen (kuvaaja 7) yhtäaikainen negatiivinen kehitys vaikuttaa sähköjohdannaisten hintakehitykseen (kuvaaja 3).

Kokonaisuudessaan pääset lataamaan kuukausikatsauksen täältä.

Priima-sähkösopimus – uudenlainen pörssisähkösopimus

Tuoteuutuus Priima-sähkösopimus yhdistää eri sähkösopimustyyppien parhaat palat ja mahdollistaa sähkönhankinnan suuryritysten tapaan myös tavallisille kuluttajille. Osta sähkösi edullisesti SPOT-hinnoiteltuna tai kiinnitä maksuttomilla hintakiinnityksillä sähkönhintasi vaikka talvikuukausien ajaksi.

Sähkökauppias
EleHefe

Energiakauppa.fi:n Sähkökauppias kertoo parhaat vinkit sähkösopimusasioissa, vääntää energia-asioiden kiemurat suoriksi ja selkokielelle sekä raportoi tyytyväisten sähköasiakkaiden kuulumisia.
Jaa sosiaalisessa mediassa

Katso myös

Musta pikkuauto pohjois-euroopan kartan päällä

Sähköautolla sujuvasti matkaan

26.10.2017 / energiakauppa
sähkömarkkinakatsaus

Joulukuun sähkömarkkinakatsaus

14.12.2018 / energiakauppa

Seuraa meitä somessa: