Muutto ja sähkösopimus – kaikkialle Suomeen

Kirjoitettu 31.03.2017
Nainen ja mies katsoo tablettia muuttolaatikoiden keskellä

Apua! Muutto lähestyy ja kaikki pitäisi muistaa ja ehtiä tehdä. Ei hätää, Energiakauppa.fi hoitaa sähkösopimusasiasi helposti kuntoon muuton yhteydessä. Voit antaa sähkönmyyjän eli meidän hoitaa vanhan sähkösopimuksen irtisanomisen ja sähkön siirron varmistamisen uuteen asuntoon. Sinulle jää aikaa keskittyä oleelliseen – itse muuttoon ja uuteen kotiin asettumiseen.

Sähkösopimuksen tekeminen verkossa

Voit tehdä sähkösopimuksen verkossa helposti juuri silloin, kun sinulla on aikaa. Muutto katkaisee automaattisesti määräaikaisen ja myös toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen, eli muutto on oiva ajankohta kilpailuttaa sähkösopimus. Sähkösopimuksen kilpailuttamisessa kannattaa huomioida onko sopimus voimassa toistaiseksi vai määräajan, onko sähkö tuotettu ympäristöystävällisesti ja päivittyykö sähkönhinta markkinahintojen muutosten myötä. Energiaviraston ylläpitämässä, puolueettomassa sahkonhinta.fi -palvelussa on listattu erilaisia sopimustyyppejä hinnan perusteella.

Muuttaessa voi olla usein on vaikea tietää, mikä on uuden osoitteen käyttöpaikkanumero tai sähkösopimuksen mittaustapa (yleissähkö, kausisähkö tai aikasähkö). Me Energiakauppa.fi:ssä emme vaadi käyttöpaikkanumeroa tai mittaustapaa pakollisena tietona sähkösopimuksen tilauksen yhteydessä, vaan selvitämme puuttuvat tiedot puolestasi. Riittää, kun tiedät uuden kodin osoitteen sekä omat henkilötietosi. Muistathan kuitenkin ilmoittaa tilauslomakkeella, että kyseessä on muutto.

Onko muutto muutaman päivän sisällä?

Yleensä sähkösopimus voi alkaa sähkönmyyjän vaihtumisen yhteydessä aikaisintaan 14 vuorokauden kuluessa. Jos muutat, ei kahden viikon aikarajaa tarvita ja sähkösopimus voidaan sopia alkavaksi muutaman päivän sisällä. Energiakauppa.fi sähkösopimuksen tilauslomake ei anna valita aloitusaikaa aikaisemmaksi kuin se on mahdollista. Jos kuitenkin tarvitsisit sähkösopimuksen nopeammin kuin tilauslomake ohjeistaa, voit soittaa asiakaspalveluumme (p.03 4503 500). Sähkösopimuksen aloitus muuton yhteydessä vie yleensä pari vuorokautta, mutta asiakaspalvelumme auttaa parhaansa mukaan, jotta sähkösopimus saadaan muuttopäiväksi kuntoon.

Määräaikainen sähkösopimus ja muutto

Sähkösopimus päättyy aina muuton yhteydessä, olipa kyseessä määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Kun teet uuden sähkösopimuksen kanssamme, voimme lopettaa puolestasi myös vanhan sopimuksen riippumatta siitä minkä sähköyhtiön asiakas olet. Hoidamme samalla sähkönsiirtosopimuksen aloituksen sähköverkkoyhtiölle. Muuttaessa sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin ottaa yhteyttä meihin ja voit keskittyä muuttoon liittyviin käytännön asioihin.

Mitä muuta muuttajan kannattaa muistaa?

Vaikka uusi sähkösopimus muuttaessa hoituu helposti yhdellä lomakkeen täytöllä tai puhelinsoitolla, liittyy muuttoon paljon muuta käytännön järjestelyä. Tässä Energiakauppa.fi:n muistilista muuttajalle:

  • Tee muuttoilmoitus viimeistään viikon kuluessa muutosta. Aikaisintaan sen voi tehdä kuukautta ennen muuttopäivää.
  • Postin kääntö ja muuttoilmoitus Maistraatille hoituvat helposti yhdellä kertaa osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi
  • Postin kääntämisen lisäksi uusi osoite on hyvä ilmoittaa yrityksille, joilta saat laskuja. Monet yritykset päivittävät osoitetietoja väestötietojärjestelmästä, mutta varmistathan silti uuden osoitteen mm. lehtitilausten osalta.
  • Hanki muuttoauto ja muuttoapu ajoissa. Muuttofirmoilla saattaa olla kiireisiä aikoja, kuten viikonloput ja kuunvaihteet. Muuttopalveluita saattaa saada edullisemmin arkiaikaan ja keskellä viikkoa.
  • Sovi internet-yhteyden siirrosta ajoissa operaattorin kanssa, jotta saat samantien netin käyttöösi.
  • Omakotitaloon muuttaessasi tee tarvittavat sopimukset, kuten vedentoimitus-, sähkö- ja jätehuoltosopimukset. Jos talossa on öljylämmitys, tarkista öljyn määrä ja riittävyys.
  • Jos sinulla on kotivakuutus, tarkista vakuutusyhtiöltä, onko se riittävä uuteen asuntoon ja siirrä samalla vakuutus koskemaan uutta kotia.
  • Muistathan asunnon lisäksi tyhjentää ullakko- ja kellarikomeron sekä autotallin ja hoitaa tilojen loppusiivouksen.
Jaa sosiaalisessa mediassa

Seuraa meitä somessa: