Sähkösopimuksia ja suklaata – parasta paikallista

Kirjoitettu 23.02.2017
Suklaatilan työntekijöitä Suojärvellä laittaa suklaita paketteihin

Energiakauppa.fi:stä saa edullisen sähkösopimuksen kaverina myös Suojärven Suklaatilan lahjakortin. Sähkösopimuksen solmimisen herkullisimman osion tuottamisesta vastaavat Tomi ja Katja Järvenpää Suojärven maatilalla. Järvenpäät ovat sukutilan neljännen polven yrittäjiä, jotka uudistivat tilan vanhan navetan suklaaherkkujen keitaaksi. Pariskunnalle tämä villi voltti työelämässä tarkoitti ravintola- ja mediatöiden vaihtamista maaseutu- ja käsityöläisyrittäjyyteen suklaan parissa.

Suklaata sukutilalta

Suojärven tila on kuulunut Järvenpään suvulle yli sadan vuoden ajan. Tomi on tilan isäntä neljännessä polvessa, ja Katjakin on paljasjalkainen ylöjärveläinen. Sukupolvien ketjussa jokainen on luonut uutta ja säilyttänyt jotain vanhaa. Välillä oppia ja uskallusta on haettu kaukaakin, kuten Amerikan-retkiltään Suojärven torppaan 1912 kotiutunut Tomin isoisoisä Aleksi Järvenpää teki. Talon lapsikatraat ovat polvi toisensa jälkeen löytäneet rakkauden maaseutuun ja juuriinsa.

Suojärven Suklaatilan valikoimaan kuuluvat käsityönä valmistetut suklaatuotteet sekä muun muassa ryhmille järjestettävät maistajaiset. Tilalla käy vuosittain noin sata ryhmää Suklaamaistajaisissa, josta on vuosien varrella hioutunut elämyksellinen ohjelma ryhmille. Suklaatilan tehtaanmyymälä palvelee ympärivuotisesti, minkä lisäksi Fröökynän Herkku -niminen keskustamyymälä palvelee Ylöjärven ja Tampereen rajalla, Teivon ABC:llä. Fröökynän Herkku toimii myös verkkokauppana. Lisäksi suklaaherkkuja saa jälleenmyyjien kautta pienistä putiikeista ympäri Suomen.

Kuten maatiloilla muutenkin, Suklaatilan yritystoiminnalla on useita kivijalkoja. Kuluttajille suklaat päätyvät ensisijaisesti jälleenmyyjien kautta. Yhtä keskeinen osa toimintaa ovat liikelahjat, joilla yritykset ja yhteisöt muistavat kumppaneita ja henkilöstöä. Suklaatilalta saa myös erilaisia räätälöityjä suklaatuotteita.

Voimaa paikallisesta yhteistyöstä myös energia-asioissa

Nykyisin yritykset muodostavat suuren osan asiakaskunnasta. ”Erityisesti isot korporaatiot ovat sisäistäneet ajatuksen, että kotimaisen ostaminen kannattaa ja pienvalmistajien tuotteiden avulla voi erottautua muista”, Tomi selventää.

”Hyödynnämme tuotteissamme mahdollisimman paljon kotimaisia raaka-aineita. Esimerkiksi pakkausmateriaalit ja suklaissa käytetyt timjamit ja porkkanat saamme lähitoimijoilta”, Katja kertoo. ”Paikalliset yritykset tukevat toisiaan.”

Sama periaate näkyy myös Suklaatilan sähkösopimuksessa. Suklaatilalla käytetään Leppäkosken Energian tuulisähköä. ”Tuttujen ihmisten kanssa toimiessa tietää, että asiat järjestäytyvät aina meille parhaalla tavalla. Luottamus ja eräänlainen kasvollisuus ovat meille tärkeitä – haluamme kumppanimme läheltä!”

Tällä hetkellä Suklaatilan herkkuja pääsee maistelemaan veloituksetta, jos tilaa Energiakauppa.fi:n kautta edullisen määräaikaisen TAKUU-sähkösopimuksen, pörssisähkön hintaa tarkasti tunneittain seuraavan TUNTI-sähkösopimuksen tai Suklaatilan valitseman, ympäristöystävällisen ja uusiutuvasti tuotetun YMPÄRISTÖ-sähkösopimuksen.

Kuvista kiitokset Rami Marjamäelle.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Seuraa meitä somessa: