Tuulipuistokoira Nuppu – vuhvuh!

Kirjoitettu 03.02.2017
Valkoinen koira, jolla on mustia täpliä juoksee tuulivoima puistossa talvella

Minä olen Nuppu. Ikää minulla on yksi vuosi ja ihmiset kutsuvat minua dalmatiankoiraksi. Tämän kuvan on napannut isäntäni Raimo, Suomen ainoa tuulipuistonvartija. Minulla ja Raimolla on tärkeitä tehtäviä, me nimittäin vartioimme Kuivaniemen tuulipuistoa ja minä olen puiston virallinen vahtikoira. Puiston myllyt puhkuvat muun muassa YMPÄRISTÖ-sähkösopimuksen tuulivoimaa.

Elämä tuulipuistokoirana on mukavaa, olen kuulemma ottanut tehtävät hyvin vastaan. Heti kun Raimo-isännän tuulisähköllä kulkeva auto kääntyy nelostieltä Vatunkiin, en malttaisi pysyä paikallani auton tavaratilassa. Saatan välillä myös hieman haukahdella, niin mukavaa minusta on aina päästä korkeita tuulimyllyjä katsomaan.

Ja voi koiraveljet sentään, miten ihanaa on päästä nuuskimaan maastoa tuulitötteröiden juurelle. Haistelen aina, onko tuttu kettu käynyt paikan päällä tai jänis loikkinut ohi. Sitten isännän on aika nousta tuulivoimalaan huoltamaan niitä. Minulla on oma vartiopaikka tornin juurella. Aina jos näen jotain epäilyttävää, annan isännälle äänimerkin. Yksi haukahdus tarkoittaa ihmistä ja kaksi haukkua muuta liikennettä, esimerkiksi lintuja. Kohta se lokkien liitelykausi taas alkaa, en malta odottaa, että saan häätää ne pois isännän työtä häiritsemästä.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Katso myös

Seuraa meitä somessa: